Pod vodou Štrbského plesa našli potápači aj staré drevené veslo

22.10.2005 Poprad

Vysoké Tatry 22. októbra (TASR) - Vyrezávané asi 70-ročné veslo z čias, kedy po hladine Štrbského plesa premávali člnky s turistami, ale aj okuliare, či mali...
Vysoké Tatry 22. októbra (TASR) - Vyrezávané asi 70-ročné veslo z čias, kedy po hladine Štrbského plesa premávali člnky s turistami, ale aj okuliare, či maličký \"bager\", ktorým výskumníci pomocou špagátu naberajú sedimenty z dna, vylovili dnes potápači. Dvojdňové čistenie tatranských plies bolo sprievodným podujatím XX. Medzinárodného festivalu potápačských filmov, ktorý sa začal vo Vysokých Tatrách vo štvrtok a potrvá do nedele.

Koordinátor Čistých vôd Pavol Kráľ pre TASR uviedol, že v piatok sa pod hladiny plies ponáralo 102 potápačov, čo je najviac v doterajšej histórii Čistých vôd. Na povrch vyniesli 267 kg odpadkov. Dnes čistilo vody Popradského a Štrbského plesa 60 potápačov a vylovili 78 kg odpadkov.
\"Do zbierky, ktorú mám doma, mi pribudli ďalšie slnečné okuliare. Už ich mám šestnásť, \" prezradil Kráľ. Dodal, že najviac odpadu, až 173 kg vyniesli potápači za dva dni spod hladiny Štrbského plesa.
 

Vyberte región